Blogia

Tècniques d'estudi

Treball en grup

Treball en grup

A classe estem treballant en grups fent un joc de tècniques d’estudi.

Motocross

Motocross

El motocròs és una disciplina motociclística que es desenvolupa en circuits sense asfaltar i en la qual els diferents participants disputen una carrera amb l'objectiu de finalitzar en primera posició en la meta. És una de les modalitats més espectaculars del motociclisme, en la qual es combina la velocitat amb la destresa necessària per a controlar la motocicleta davant les irregularitats del terreny, amb corbes tancades, monticles, sots i canvis de rasant, i sobre una superfície de terra que, generalment, es troba embarrada amb la finalitat d'evitar el perill que suposa la pols. Tot això fa que en les carreres de motocròs se succeeixin salts i derrapatges.

Fútbol sala

Fútbol sala

El futbol sala, futsal o futbol de saló, és un esport derivat de la unió d'uns altres diversos esports: el futbol, que és la base del joc; el waterpolo; el volleyball, l'handbol i el bàsquet. Prenent d'aquests no només parteix de les regles, sinó també algunes tècniques de joc. El futbol sala és un esport d'associació, amb oponente, mínim contacte i mòbil. Els jugadors d'aquest esport precisen d'una gran habilitat tècnica i domini sobre el baló, així com velocitat i precisió en l'execució tant al rebre, passar o realitzar gestos tècnics. Inicialment regit per la Federació Internacional de Futbol de Saló (FIFUSA).

Bicicletes

Bicicletes

El ciclisme de muntanya , també anomenat Mountain Bike, és aquella modalitat de ciclisme que es disputa per camins de muntanya (de terra, no asfaltats). Consta de les següents modalitats:

Camp a través (Cross Country) Descens (Downhill) Eslàlom (Slalom) Les primeres competicións es disputaren a la dècada dels 70. El 1990 es disputaren els primers Campionats del Món.

Cuina fàcil

Cuina fàcil

Receptes fàcils i divertides per quan no tens idees ni ganes de pensar.
Macarons ha estat fets per Micaela, explicant l'experiència o oferint recomanacions.

Fòrmula 1

Fòrmula 1

Michael Schumacher  va ser un pilot actualment vinculat a l’equip Ferrari que va aconseguir set títols del món i acapara gairebé tots els rècords oficials de la Fórmula 1 que considera la FIA.

Discgolf

Discgolf

Existeix un nou esport que està causant furor en països com Anglaterra, Noruega, Japó, Canada o Austràlia. Es tracta d’una pràctica molt similar al golf, encara que presenta algunes diferències notables, i mundialment la hi coneix com disgolf. En el disgolf els jugadors prescindeixen dels palitos de marras, així com de les típiques pilotes de golf, i en el seu lloc s’utilitzen discos voladores, amb una grandària una mica superior al d’un plat de cafè (similars al frisbee). Aquests discos s’han de col·locar en una espècie de cesses o bé copejar-los en un determinat arbre, etc., i, en un nombre mínim de llançaments, els jugadors han d’assolir cobrir els 18 objectius prefixats del circuit en el qual es porti a terme el partit.

Sexualitat

Sexualitat

La sexualitat humana comprèn un gran nombre de comportaments i processos amb aspectes psicològics, socials, culturals, .... L’estudi de la sexualitat humana inclou el conjunt de comportaments i fenòmens que tenen a veure amb el sexe, com són les relacions sexuals, l’enamorament, la satisfacció sexual, la reproducció i la repressió sexual. La sexualitat és present en totes les etapes de la vida. 

Bàsquet

Bàsquet

El bàsquet (o basquetbol) és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors en joc cadascun, que cerquen d’introduir una pilota dins de la cistella defensada per l’equip contrari, amb l’objectiu d’aconseguir més punts que l’adversari, tot respectant les regles del joc.

Halloween 2

Halloween 2

La Castanyada és una festa popular dels Països Catalans que se celebra el dia de Tots Sants, tot i que darrerament se n’ha desplaçat la celebració a la vigília d’aquesta diada, o a altres dies propers. Com el halloween dels països anglosaxons, prové d’una antiga festa ritual funerària. Consisteix en un àpat en què es mengen castanyes, panellets, moniatos i fruita confitada. La beguda típica de la ’castanyada’ és el moscatell. Pels volts d’aquesta celebració, les castanyeres venen al carrer castanyes torrades i calentes, i generalment embolicades en paper de diari. En molts llocs, el dia de Tots Sants, els confiters organitzaven rifes de panellets i fruita confitada.

Tennis

Tennis

El tennis és un esport de pilota en què s’enfronten dos jugadors o dues parelles de jugadors, que es desenvolupa en una pista rectangular dividida transversalment per una xarxa, consistent a colpejar la pilota amb una raqueta per fer-la passar per damunt de la xarxa de manera que l’adversari no la pugui tornar.

Fútbol 1

Fútbol 1

El futbol és un esport d’equip practicat en un terreny de joc de gespa entre dos equips d’onze jugadors cadascun. L’objectiu és introduir una pilota a la porteria de l’equip contrari. Tot i el seu nom (foot+ball "peu"+"pilota") els jugadors poden fer servir qualsevol part del cos excepte els braços i les mans. El porter també pot utilitzar els braços i les mans per blocar la pilota, però només dins d’una zona limitada del camp.

London

London

Londres (en anglès London) és la capital del Regne Unit i de facto d'Anglaterra i una de les ciutats més grans d'Europa. Es troba al sud de l'illa de Gran Bretanya i dista poques hores del canal de la Mànega, que separa el Regne Unit de França

Halloween 1

Halloween 1

El mot Halloween fa referència a la festivitat tradicional heretada de les celebracions d'origen calta, que tan ràpidament s'han estès per tot el món i, en especial, aquí a Catalunya.

L'esbart d'Arenys de Munt

L'esbart d'Arenys de Munt

 

L’Esbart Dansaire del Centre Moral d’Arenys de Munt va començar la seva tasca l’any 1977.

Formen part de l’entitat 170 dansaires, agrupats en tres seccions infantils, una juvenil i el cos de dansa. Darrere, hi ha un gran nombre de persones que, de forma desinteressada, col.laboren en les diferents tasques que exigeix l’activitat de l’Esbart.

Al llarg d’aquests anys ha realitzat nombroses actuacions arreu dels Països Catalans i també a diversos països d’Europa.

Presentació curs 2008-09

Presentació curs 2008-09

 

Un curs més comencem les activitats del variable de Tècniques d’estudi.

La concentració

alvo.jpg

CONSELLS PER MILLORAR LA CONCENTRACIÓ

Si et resulta difícil mantenir l'atenció de forma prolongada, si de vegades estàs estudiant i t'adones sense haver aconseguit cap rendiment que portes una hora davant dels llibres, sens dubte necessites millorar la teva concentració. A continuació et presentem una sèrie de consells que t'ajudaran a millorar-la.

- Has d'exercitar la teva voluntat i motivar-te cap a l'estudi. No oblidis els teus objectius, anota'ls i té-los sempre davant, ells et faran recordar per què has d'estudiar.

- Si tens algun problema, intenta resoldre'l abans de posar-te a estudiar, si no anirà i vindrà a la teva ment i només t'ocasionarà distraccions.

- Intenta estudiar sempre al mateix lloc, això et permetrà anar creant un hàbit d'estudi. Usa sempre la mateixa habitació, allunyada en la mesura possible dels sorolls ambientals i intenta estudiar sempre a la mateixa hora.

- Evita estudiar amb música, en tot cas clàssica i a baix volum. No posis música amb lletra o et trobaràs de sobte taral·lejant les cançons. Recorda que el que vols és concentrar-te perquè aprofitis el temps  i fixis coneixements.

- Tingues a mà tot el material que puguis necessitar, evita aixecar-te contínuament de la cadira, cada interrupció és una pèrdua de concentració.

- Estudia amb una llum adequada (si ets dretà la llum ha d'entrar per l'esquerra, és bona la llum d'una llum articulada amb bombeta blava de 60 watis, mantenint una llum tènue en la resta de l'habitació) i, si és possible, amb una temperatura mitjana adequada, ni molta calor ni freda.

- Ventila de tant en tant la teva habitació, recorda que les teves neurones necessiten oxigen. No ha de fer ni molta calor ni molt fred.

- Vigila la teva actitud|postura i evita estudiar al sofà o al llit per no afavorir el son. T'has d'asseure en una cadira, amb el tronc estirat i recolzat en el respatller. Has d'estar en una distància aproximada de 30 cm del llibre i si és possible utilitza un faristol, així els teus ulls no es cansaran tan aviat.

- Combina les tasques i segueix els passos de les tècniques d'estudi (llegir, subratllar, resum, esquema). Aquest procés d'estudi s'anirà convertint amb la pràctica en un hàbit i cada vegada et portarà menys temps estudiar, ho faràs de forma més ràpida i amb millors resultats.

- El teu estudi ha de ser dinàmic, amb bolígraf i paper. Has de llegir, subratllar, fer resums i esquemes i, finalment, estudiar.

- Reserva sempre un temps per al repàs.

- Dóna't petits premis quan abasts els teus objectius, però en prescindeix quan no els compleixis.

- L'horari és imprescindible i ha de recollir totes les teves tasques, si el compleixes al peu de la lletra cada vegada notaràs que et costa menys i aniràs creant hàbit d'estudi.

- Dorm sempre un mínim de vuit hores, recorda que el millor reconstituent és el son|somni. No es pot estudiar estant cansat o amb son|somni, no li robis temps al descans mental.

Inici nou curs 2008-09

Us presento el crèdit d’aquest nou curs 2007-08.

 

Joan M. Cruz

Tècniques d’Estudi

 

Aquest crèdit variable es presenta com ajut instrumental adreçat als alumnes de secundària, que els permetrà millorar la seva manera de treballar en totes les tasques que se’ls proposen en la nova etapa. A partir de propostes simples i, sobretot, de l’autoconeixement. És un fet que alguns i algunes alumnes tenen dificultats a l’hora d’aprendre ja que no saben estudiar adequadament o no tenen uns hàbits d’estudi adquirits. A aquests i aquestes alumnes els calen  aprendre unes metodologies d’estudi que els facin rendibles els seus esforços. Aquest  crèdit  pretén  reforçar i consolidar les tècniques i els hàbits d’estudi d’aquesta part de l’alumnat, necessaris per a l’aprenentatge eficaç de les distintes àrees de l’etapa i per a la seva formació en general.

 

Contingut:

01. Abans de començar: Qüestionari d’hàbits i tècniques d’estudi Activitats.

02. Com ha de ser l’ambient d’estudi

03.Com s’ha d’organitzar i planejar el temps d’estudi

04. Breu reflexió sobre l’autoestima

05. La lectura, principal eina per a l’aprenentatge

06. La comprensió de la lectura

07. Ell subratllat d’un text

08. L’esquema d’un text

09. El resum d’un text

10. Lectura de gràfics

11. Prendre apunts a classe

12. Preparar i elaborar un treball

13. Citacions bibliogràfiques i abreviatures

14. Abans d’un examen

15. Internet. Com entenem la informació? 

16. Atenció i concentració.

 

El mico

El mico

L'exposició oral

L'exposició oral