Blogia
Tècniques d'estudi

La concentració

alvo.jpg

CONSELLS PER MILLORAR LA CONCENTRACIÓ

Si et resulta difícil mantenir l'atenció de forma prolongada, si de vegades estàs estudiant i t'adones sense haver aconseguit cap rendiment que portes una hora davant dels llibres, sens dubte necessites millorar la teva concentració. A continuació et presentem una sèrie de consells que t'ajudaran a millorar-la.

- Has d'exercitar la teva voluntat i motivar-te cap a l'estudi. No oblidis els teus objectius, anota'ls i té-los sempre davant, ells et faran recordar per què has d'estudiar.

- Si tens algun problema, intenta resoldre'l abans de posar-te a estudiar, si no anirà i vindrà a la teva ment i només t'ocasionarà distraccions.

- Intenta estudiar sempre al mateix lloc, això et permetrà anar creant un hàbit d'estudi. Usa sempre la mateixa habitació, allunyada en la mesura possible dels sorolls ambientals i intenta estudiar sempre a la mateixa hora.

- Evita estudiar amb música, en tot cas clàssica i a baix volum. No posis música amb lletra o et trobaràs de sobte taral·lejant les cançons. Recorda que el que vols és concentrar-te perquè aprofitis el temps  i fixis coneixements.

- Tingues a mà tot el material que puguis necessitar, evita aixecar-te contínuament de la cadira, cada interrupció és una pèrdua de concentració.

- Estudia amb una llum adequada (si ets dretà la llum ha d'entrar per l'esquerra, és bona la llum d'una llum articulada amb bombeta blava de 60 watis, mantenint una llum tènue en la resta de l'habitació) i, si és possible, amb una temperatura mitjana adequada, ni molta calor ni freda.

- Ventila de tant en tant la teva habitació, recorda que les teves neurones necessiten oxigen. No ha de fer ni molta calor ni molt fred.

- Vigila la teva actitud|postura i evita estudiar al sofà o al llit per no afavorir el son. T'has d'asseure en una cadira, amb el tronc estirat i recolzat en el respatller. Has d'estar en una distància aproximada de 30 cm del llibre i si és possible utilitza un faristol, així els teus ulls no es cansaran tan aviat.

- Combina les tasques i segueix els passos de les tècniques d'estudi (llegir, subratllar, resum, esquema). Aquest procés d'estudi s'anirà convertint amb la pràctica en un hàbit i cada vegada et portarà menys temps estudiar, ho faràs de forma més ràpida i amb millors resultats.

- El teu estudi ha de ser dinàmic, amb bolígraf i paper. Has de llegir, subratllar, fer resums i esquemes i, finalment, estudiar.

- Reserva sempre un temps per al repàs.

- Dóna't petits premis quan abasts els teus objectius, però en prescindeix quan no els compleixis.

- L'horari és imprescindible i ha de recollir totes les teves tasques, si el compleixes al peu de la lletra cada vegada notaràs que et costa menys i aniràs creant hàbit d'estudi.

- Dorm sempre un mínim de vuit hores, recorda que el millor reconstituent és el son|somni. No es pot estudiar estant cansat o amb son|somni, no li robis temps al descans mental.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

0 comentarios

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres